CITRONGRAVAD GÖS MED KUNGSKRABBA, PARADISÄPPLE, SALLAD PÅ PEPPARROT & AVODKADO, VINEGRETTE PÅ KRYDDKRASSE

Gös

2 st. gösfilé med skinn. Urbenad
1 citron. Juice och cest.
3 msk socker
1 msk salt

Blanda socker, salt och citroncest, gnid in gösen på båda sidor, häll över citronsaften, lägg fiskköttsidan neråt på ett fat och lägg i kylen cirka en timme. Vid servering, skär gösen snett i tunna skivor.

Kungskrabba

100 gram kungskrabba
0,5 liter vatten
0,5 dl salt
Kallpressad rapsolja

Dela krabbenen på mitten, koka upp vattnet med saltet, lägg ner krabban, låt koka upp igen och tag sedan av värmen och låt vila i ca. 5 minuter. Tag sedan upp krabban och kyl ner, klipp upp skalet med en sax, plocka ut köttet och dela i mindre bitar, smaka upp med lite rapsolja

Paradisäpple

2 dl paradisäpple
1 dl champagnevinäger
1 dl socker
2 msk salt

Skölj äpplena, plocka bort stjärten och kuken. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt. Lägg ner äpplena och plasta kastrullen. Låt ligga tills de är mjuka.

Avokado och pepparrot

2 st. avokado
1/4 Pepparrot
1/2 citron. Juice och cest
Salt, peppar och kallpressad rapsolja

Dela avokadon i mitten och kärna ur. Skär avokadon i större bitar, marinera med citronjuice och cest, salt och peppar, runda av med lite kallpressad rapsolja.

Kryddkrasse

3 dl. nedkokad krabbuljong
Citron
Kallpressad rapsolja. Kryddkrasse.

Värm upp krabbuljongen i en kastrull till 60 grader celsius. Häll i en kannmixer och tillsätt olja i en tunn stråle, smaka upp med salt, peppar och citron. Tillsätt krassen innan servering.