APELSINSEMIFREDDO, HJORTRON I VINTERLAG, LÄTT SYRLIGA HALLON, JORDGUBBSSTRÖSSEL , HONUNGSKRASSE

APELSINSEMIFREDDO

50 gsocker
1 st apelsinzest från en apelsin
2 dl grädde
2 st äggulor

Vispa äggulor, rivet apelsinskal och socker poröst. Tillsätt apelsinjuice från 1 apelsin. Vispa grädde och blanda ner i äggblandningen. Häll i en form och ställ in i frysen. Efter 1,5timme ta ut semifreddon och ägga/skopa precis innan servering.

HJORTRON

0,5 l hjortron
1 dl vatten
1 dl socker
1 st kanelstång
1 st stjärnanis

Blanda socker, vatten, kanelstång och stjärnanis i en kastrull. Låt koka upp långsamt, färdig när sockerkristallerna har löst sig. Låt kallna och blanda sedan ner hjortronen.


SYRLIGA HALLON

12 st hallon
1 st citron
Frystorkade jordgubbar
Honungskrasse

Lägg upp hallonen på en plåt eller ett fat, pressa över saften aven citron. Garnera med jordgubbarna vid servering. Klipp och garnera med honungskrassen.

Om du inte vill laga själv går det bra att boka en kock eller ett matlagningsevent här.