BAKAD ROTSELLERI, SMÖRSTEKT SVARTKÅL, SOJASKY, BLOMKÅLSKRÄM, KRASSE

Ingredienser

1 st rotselleri
Olivolja
Salt
200 g svartkål
Smör
1 st blomkål
1 ask valfri krasse
2 dl grädde eller sojagrädde
Vinäger
1 dl lätt soja
1 dl koncentrerad grönsaksfond

Tvätta av rotsellerin, skär av underkanten och ställ in i ugnen tlllsammans med lite salt och olivolja på 200 grader i ca. 45 min eller tills rotsellerin har fått en mörk ytterkant och är mjuk inuti.

Smält 100 g smör i en stekpanna, doppa svartkålen och ställ in i ugn till den har fått en knaprig yta. Den kan gå samtidigt som rotsellerin men håll kolla så att den inte är inne för länge.

Putsa blomkålen och spara några blommor för hyvling/garnering. Ånga/koka resterande tills den blir mjuk. Mixa tillsammans med grädde till önskad konstistens. Lägg till lite smör på slutet för en blankare kräm. Salt och peppra efter smak.

Koka ihop soja tillsammans med grönsaksbuljong. Anpassa efter smak då olika sojasåser har väldigt stor skillnad i smak. Fråga kocken för bästa resultat 😉