Färsk rödbeta med camembert mousse och päron på grillad toast samt balsamicoglaze

2 st Små rödbetor
1 msk Smör
2 msk Olivolja
125 g Høng Camembert
2 dl Creme Fraiche
4 st Vitt rostbröd
1 st Päron
2 dl Aceto Balsamico
1 st Kanelstång
1 dl Portvin
Salt
Peppar
Ruccola
Pinjenött

Koka rödbetorna i ca 20 minuter tillsammans med lite smör samt salt med skalet på. Kyl av rödbetorna under rinnande kallt vatten, skala dem sedan med händerna. Skär rödbetorna i 4 klyftor

Blanda balsamico, kanelstång samt portvin i en kastrull och låt sjuda tills blandningen har fått en krämig konsistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt lite majsmjöl

Lägg osten tillsammans med creme fraichen i en mixer, mixa till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar, ställ in i kylen tills moussen har blivit fast i konsistensen. utblandat i vatten.

Skär av kanterna på det vita brödet, skär dem i trekanter. Täck dem med olivolja och grilla sedan i en het grillpanna på vardera sidan.

Dela päronet i fyra delar och grilla av dessa delar i en het grillpanna.

Gör ett ägg med två skedar av moussen, lägg i mitten av den grillade toasten. Lägg på en sida en klyfta rödbeta samt på den andra sidan det grillade päronet. Spritsa över glazen samt garnera med lite ruccola samt rostade pinjenötter.