Gös med jungfrusallad, confiterade körsbärstomater, krispig purjolök, rödbetschips, citronolja

4 personer

Ingredienser

4 st sidor gös
100 g jungfrusallad
20 st gula körsbärstomater
1 st rödbeta
½ st purjolök
6 dl matolja
3 dl extra Virgin olja
1 dl äggvitor
1 st citron
Salt och peppar

Tillagning:
Sätt ugnen på ca 120 grader. Salta och peppra fisken och gnid in den i olja. Stek fisken i en het grillpanna så den får ett fint grillmönster. Kör in fisken i ungen ca 10 minuter innan servering.

Värm upp matolja för fritering. Ha alltid ett lock i närheten om det skulle börja brinna. Skiva purjolöken i julienne och fritera tills den blir krispig. Skiva rödbetorna tunt och fritera även dem.

Gör ett snitt i körbärstomaterna och fritera dem hastigt. Skölj jungfrusalladen och lägg på lite hushållspapper.

Mixa olja och ägg i en mixer till majonnäsen blir tjock, smaka av med citron, salt och peppar