Grillkurs

På vår grillkurs eller BBQ – skola får du lära dig grunderna i hur man grillar olika råvaror som kött, fisk, skaldjur och grönsaker. Som med allt annat är det mycket enklare att bli en mästare vid grillen om man kan grunderna. Oavsett om man grillar med kol eller gas.

Under aktiviteten går vi igenom dels det som ska ligga på grillen, dels några olika tillbehör som sallader, såser och annat. Vi går också igenom marinader och rubbing. Den som vill kan ta ett glas vin eller öl vid grillen eller köket medan middagen lagas.


Vår BBQ – meny

Menyn vi använder innehåller det mesta som behövs. Självklart går det bra att byta ut delar av den om man till exempel vill ha en helt vegetarisk grillbuffé. Menyn skiljer sig mot den vi själva gör när vi åker ut och grillar hos företag och privatpersoners trädgårdar och ställer till med grillfest. Om du inte har en egen grill går det bra att hyra. Vi har kontakt med hyrfirmorna. Nedan menyn:

Grillade pilgrimsmusslor med ärtcreme
Krossad färskpotatis med vitlök och timjan
Kolbakade rödbetor
Gunnars musslor med persilja och chili
Grillad tomatsallad med rödlök och basilika
Majonäs på olika vis
Grillad sallad (grön sparris, brysselkål, salladslök)
Helgrillad lax med lime, tryffelpanko och parmesan
Köfte på lamm med grönsallad på gurka, paprika och selleri
Grillad ananas med kokosglas och frystorkade hallon
Grillad grön sparris med citron/brynt smör hollandaise, gruyereost och tryffelpanko.

Du blir förmodligen inte en fullfjädrad grillkock efter vår BBQ – skola men du har förhoppningsvis lärt dig och inspirerats tillräckligt för att ställa till med grillfest hemma med familjen och vänner. Passa på att ställa dina grillfrågor till kocken.

Våra priser är för våra standardpaket. Priset för Grillkursen är 1595 SEK per person inklusive ett glas passande dryck till varje rätt. Självklart kan vi skräddarsy både meny och pris utifrån din budget. Vi kan till exempel komma till dig eller låta dig ta med egen dryck. Kontakta oss så sätter vi ihop en paketlösning som passar just dig.