KAFFEROSTAT CANETTEANKBRÖST, GLAZERADE ROTSAKER, BAKAD ANKLEVER, HASSELNÖTSPULVER, BANUYLSIVINÄGERSKY

Fyra personer

Ankbröst

Ett ankbröst
En dl. krossade kaffebönor

Rista ankan fint, lägg i kall panna med kaffebönorna, stek gyllenbrun. Ta ur ankan och låt vila på plåt i ugn på 55 grader. Sila av fettet från bönorna och spar.

Rotsaker

1 kg. blandade rotsaker

Skala och skär rotfrukterna i olika former, stek i ankfettet.

Hasselnötspulver

100 g hasselnötsmjöl (mixa hasselnötkärnor med mixerstav?
20 gram brynt smör
Maltosec

Blanda det brynta smöret med hasselnötspulver och mätta med maltosec, smaka av med salt. Spara skalen till vinägerskyn.

Anklever

200 gram bakad anklever
Hasselnötspulver

Dela anklevern på längden och rulla i hasselnötspulver, kyl ner och halstra snabbt innan servering.

Sky

1 dl. kycklingfond
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Skalet från rotsakerna
3 dl. rött vin
1 dl. banyulsvinäger

Fräs vitlöken i lite av ankfettet lägg till rotfruktskalen samt de andra ingredienserna, låte reducera till hälften. Blanka av med ankfett. Smaka av med salt och peppar.