Kalvrygg ”saltimbocca” med vitvinsrisotto och sauterad bladspenat

20 g salvia
600 g kalvrygg
100 g parmaskinka eller serranoskinka
300 g risottoris
3 dl kycklingfond
200 g smör
100 g parmesan
3dl vitt vin
200 g spenat
2 st vitlök king solo
2 st sharlottenlökar
1 dl mousserande vin
Salt och peppar

Hacka chalottenlöken i små tärningar och fräs i olivolja till löken börjar bli genomskinlig, Tillsätt ris, kycklingfond och vitt vin. Låt det puttra. Smaka av med salt och peppar. När riset börjar mjukna tillsätt mousserande vin och rör om. Tillsätt smör och parmesan.

Skär kalvryggen i 75 g bitar (2 per person) salta, peppra och mjöla dem. Lägg en skiva skinka och två blad salvia och kläm ihop köttbitarna. Stek i olivolja och smör till de är gyllenbruna.

Skär spenaten i grova bitar, fräs vitlöken i samma panna som köttet, tillsätt spenaten, salt och peppar. Fräs till spenaten är mjuk. Smaka av med vitt vin och smör.