Krusbärsgranité, lättvispad lönngrädde, jordgubbar, kaksmulor, hallonpapper, pelargoni

2 dl krusbär
4 st myntablad
1 dl dessertvin
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk lönnsirap
8 st jordgubbar
150 g vetemjöl
50 g socker
100 g smör
12 st pelargoni ätbara blommor
100 g hallopuré
100 g äggvita

Krusbärsgranité
Lägg krusbär, myntablad, socker och vin i en kastrull, värm upp lite lätt (koka ej) ung. 5 minuter. Mixa med stavmixer tills den blir slät. Frys in, skrapa vid servering.

Lättvispad lönngrädde
Vispa grädden lätt tillsammans med lönnsirap. Vispa gärna för hand i stor bunke med stor visp för bästa resultat.

Jordgubbar
Skiva jordgubbarna, marinera hälften med lime.

Kaksmulor
Blanda mjöl och socker, tillsätt smält smör. Blanda ihop till en fast deg. Platta ut på ett bakplåtspapper. Grädda i ugn på 175 grader till lätt brun färg. Ta ut och mixa runt så att det blir smuligt. Grädda ytterligare till smulorna har blivit gyllenbruna.

Hallonpapper
Blanda hallonpuré och äggvita, bred ut tunt på en plåt, baka av i ugn på 90 grader i ca. 60 min.

Lägg en bädd med kaksmulor, garnera med jordgubbar och pelargoni, lägg på skrapad granité och vispgrädde. Bryt och toppa med hallonpapper.