KYCKLINGBALLOTINE MED SENAPSÖRTSP ESTO, HÖSTENS SVAMP , ROSTAD TRYFFELBLOMKÅL, CITRONSMÖRSKUM

KYCKLINGBALLOTINE

2 stkyckling, små, hela

1. Dra skinnet av kycklingen, försök att behålla skinnet så intakt som möjligt. Enklast gör du detta genom att först skära ett snitt över ryggen,sedan skära bort låren för att sedan dra av skinnet.

2. Filea ut kycklingbrösten. Dela kycklingklubborna mitt i leden, så att du får ut en klubba och en lårbit. Ta bort benet på lårbiten. Hacka lårköttet grovt, blanda med senapsörtspeston (Se separat recept).

3. Pensla en bit aluminiumfolie med lite olja. Sträck ut skinnet på folien. Lägg ett bröst mitt på. Salta. Fördela lårköttet på kycklingbröstet. Lägg andra bröstet ovanpå. Linda skinnet runt om. Rulla ihop med folien, och fixera till en rulle.

4. Baka i ugn på 150 g i ca 30 minuter. Låt svalna. Skiva kycklingrullen i skivor, doppa dem i lite olivolja och grilla på dem i precis innanservering, gärna i grillpanna så att skivorna blir vackert mönstrade.

SENAPSÖRSTPESTO

1 st citron. Skal och saft
1 ask senapsört
1 dl pinjenötter
1 dl olivolja
100 g parmesanost
2 st vitlöksklyftor, rivna

Blanda senapsört, olja, ost, pinjenötter i en blender eller med en stavmixer till en pesto. Zesta citronen och blanda tillsammans ner med vitlöken i peston och det finhackade kycklinglårköttet.

ROSTAD POTATIS

2 stbakpotatisar, Skurna i skivor
olivolja
1 knippa rucola, sköljd
salt och peppar
2 st tomater

Bryn först potatisskivorna i panna med lite olivolja. Salta och peppra.Låt sedan potatisen gå klart i ugn ca 10-15 minuter på ca 200 grader. Skålla och tag bort kärnhuset ur tomaterna, tärna tomaterna i mindrebitar. Vänd potatisen med ruccolasallad och tomattärningar precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

CITRONSMÖRSKUM

1st citron, Skal och saft
1 dlgrädde
0,5 stgul lök,finhackad
2 dlkycklingbuljong, (blandad med vatten)
1 dlmjölk
50 gram smör

Fräs den finhackade löken. Slå på buljong. Låt koka ihop. Slå på grädde och mjölk. Koka ner tills hälften återstår. Tillsätt saft och skal från citronen. Smaka av med salt och peppar, ev. lite socker. Mixa i smöret meden visp eller stavmixer, sila och servera.

HÖSTENS SVAMP

100 gsvamp
smör och olja
salt och peppar

Fräs svampen i lite olja och smör och stek dem tills de har blivit lite”krispiga”