Lamm, grön sparris, jalapeno, vitlökskräm, vitkål, timjansky

600 g Lamm (bog, ytterfile eller rostbiff)
2 st King solo vitlök
½ st Vitkål
4 st Grön sparris
1 st Jalapeno
4 st Broccolini
4 kvistar Backtimjan
½ flaska Rött vin1 dl Fond (lamm eller oxe)
1 msk Mörk sirap
2 dl Ättika
1 dl Socker
½ liter Grädde
50 g Smör

Lamm
Putsa lammet från senor, behåll eventuellt fett, stek hårt i panna tillsammans med smör och olja tills den får en gyllenbrun färg. Låt vila i ugn på 60 grader till 48 grader innertemperatur, ca 30 minuter.

Backtimjansky
Reducera vin tills hälften är kvar, blanda i fonden och låt koka ihop, ställ åt sidan med timjan och sirap. Smaka av med salt och smör.

Vitkål
Koka upp socker, ättika och vatten (1-2-3 lag). Kyl ner. Plocka eller stansa 1/6 av vitkålen i tunna skivor, skär jalapeno tunt. Häll lagen över vitkål och jalapeno.

Vitlök
Sätt ugnen på 220 grader och rosta vitlöken tills den får en gyllenbrun färg. Täck över vitlöken då den ”puffa”. Stek resterande vitkål i smör tills den blir gyllenbrun. Mixa helt slät tillsammans med vitlök, grädde och smör, smaka av med salt.

Grön sparris
Skala den gröna sparrisen på den nedre delen och skär av ca.1 cm på stjälken. Koka hastigt i saltat vatten i ca. 1 minut.

Broccolini
Skär broccolin på längden i två delar om den är stor, råstek med smör och salt i en het panna i någon minut.