Mjölkkokt torskrygg, pilgrimsmussla och bacon

TORSKRYGG

4 st ryggfileer av torsk (80g/styck)
2 dl mjölk
2 dl vatten
2 tsk salt

Slå upp vatten och salt i en ugnsfast form som precis rymmer fisken. Rör om tills saltet löst upp sig och slå sedan på mjölken. Lägg ner fiskfiléerna i formen och ställ in i ugnen i50° i 60 minuter. Innertemperaturen ska vara runt 55-58° när fisken är klar.

PILGRIMSMUSSLA

100 g Pilgrimsmussla
25 g smör
olivolja
1 st citron
salt och peppar

Putsa och torka pilgrimsmusslorna, smält smör och olja i en stekpanna. När det slutar att fräsa, lägg i musslorna och stek gyllenbruna på varje sidan. Pressa över lite citron och smaka av med salt och peppar strax innan servering.

BACON

100 g Bacon
Ugnsplåtspapper

Lägg bacon i en ugnsfast form med lite ugnsplåtspapper under. Torka på 100 grader i ca. 30 minuter. Smula baconet över rätten innan servering.

PURJOLÖK

1 st purjolök

Strimla purjolöken och torka i ugn i ca. 1 timma på 100grader.