MÖRK CHOKLADFONDANT MED VIT CHOKLAD, KARAMELLISERAD ANANAS, HAVSSALTSFLARN , RÖDA VINBÄR

10 portioner

FONDANT

250 g mörk choklad
50 g vit choklad
250 g socker
4 st ägg hela
120 g mjöl
200 g smör
60 g kakaopulver
1 ask röda vinbär

KARAMELLISERAD ANANAS

½ st Färsk ananas
1 msk råsocker
1 tsk Herbaria vilda blommor

CHOKLADFLARN

100 g mjölkchoklad
1 msk Saltflarn

Vispa socker, ägg och kakaopulver till en fluffig smet. Smält den mörka chokladen och smöret på låg värme och vänd försiktigt ner äggsmeten. Tillsätt mjöl och låt vila i kylskåp i ca. 2 timmar. Smöra och mjöla formarna samt fyll dem till hälften med chokladsmeten. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och tryck ner bitarna centralt i chokladsmeten (ung.1 bit på 1 cm per person). Fyll på resterande chokladsmet till randen. Skala ananasen och skär i cm-stora julienne. Lägg på en plåt och strö över råsockret.Bränn av med en brännare eller grilla i ugnen på 250 grader. Smält mjölkchokladen och ringla sedan på ett bakplåtspapper, strö över havssaltet och låt stå tills det har stelnat. Stjälp ur fondanterna och dekorera med ananas, havsaltsflarn, röda vinbär och vildblommor.