Örtmarinerad miniklubba av kyckling

1 kg örtmarinerad Bjärekyckling miniklubbor

Lägg de örtmarinerade miniklubborna på ett galler med braspanna under och stek i ugn på 225°C. Använd en ugnstermometer för att mäta innertemperaturen i den tjocka delen på miniklubban. De är färdiga när de når 83°C. Låt vila i några minuter innan servering.

Dressing

2 äggulor
2 msk äppelcidervinäger
2 msk dijonsenap
2 dl bladpersilja
2 msk dragon
1 dl gräslök
3 dl matolja
salt och peppar

Mixa örterna med äggulor, vinäger och dijonsenap. Tillsätt oljan i en tunn stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar.

Pommes frites:

6 bakpotatisar
1 liter neutral matolja eller kycklingfett

Skär potatisen i stavar och skölj i vatten. Låt rinna av och torka väl innan fritering.Hetta upp oljan till 160°C i en gryta och fritera potatisen.