Pancettalindad torskrygg med risotto och champagnesalsa.

Ingredienser

600 g torskrygg
80 g skivad pancetta
smör
salt
peppar
risottoris
kycklingfond
chalotten lök
vitt vin
champagnevinäger
parmesan
gravade körsbärstomater
spenat
citron
chunky salsa mild

Dela torskryggen i 4 lika stora bitar. Salta och peppra den och linda sedan in den i pancettan, Stek gyllenbrun. Kör in den i ugnen på 120 grader i ca 10 min. Värm kycklingfonden och späd med vatten. Finhacka löken och fräs den glansig. Tillsätt riset och fräs det lite. Tillsätt vinet och låt det koka in ett par minuter. Häll på vatten/ buljong mixen. När riset är klart tillsätt rikligt med smör och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Värm salsan och tillsätt en matsked champagnevinäger. Blanda ner spenaten i slutet och servera med risotto och torsk.