Pintxos med grönsaker och manchego

8 personer

Ingredienser

8 skivor baguette
1/2 rödlök
8 skivor aubergine
8 skivor zucchini
2 msk olivolja
2krm salt
1/2krm peppar
1burk grillad röd och gul paprika (à 290 g)
8 skivor manchegoost (à ca 20g)
8 tandpetare

Tillagning

Sätt ugnen på 225°C. Lägg ut baguetteskivorna på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 2 minuter på varje sida. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Stek lök, aubergine- och zucchiniskivor i oljan i en stekpanna tills de blir mjuka. Krydda med salt och peppar. Häll av den grillade paprikaröran. Fördela grönsakerna på brödskivorna. Lägg på osten. Ställ på en bakpappersklädd plåt. Hit går bra att förbereda. Gratinera mitt i ugnen tills osten har smält, ca 5 minuter. Stick in en tandpetare i mitten på varje och servera.