Prova rom av högsta kvalité

Prova rom av högsta kvalité brukar vara ett populärt inslag på såväl konferensen som en privattillställning. Rom finns i många olika stilar och passar ofta en bredare publik än vad till exempel en whiskyprovning gör. Provningen hålls av erfarna provningsledare med många års erfarenhet av spritutbildningar som med glimten i ögat kan förmedla både kunskap och en trevlig stund med goda smakupplevelser.

Rom är en av de spritkategorier som fått ett kraftigt ökat intresse de senaste åren. Men vad är rom egentligen, hur görs den och varför smakar den olika beroende på var den kommer ifrån? Med vår romprovning kommer du att få en bra insikt i romvärlden och prova de huvudsakliga olika stilarna. Lär dig vad den Brittiska, franska och spanska stilen är. Hur kommer det sig att rom blev förknippat med pirater och sjömän.

Romprovning efter dina önskemål

Rom är tillverkad av socker och rommens historia är starkt förknippad med kolonialmakternas intåg i framförallt Karibien och Västindien. Christopher Cloumbus hade med sig sockerrör till Västidndien i slutet av 1400 – talet. Socker var en ny eftertraktad krydda i som hade kommit till Europa från Indien. Klimatet på de Västindiska öarna visade sig vara perfekt för sockerodling. Man var inte ute efter att göra sprit utan man ville ha sockret i sig. Dock hände det att den så kallade melassen började jäsa till ett alkoholsvagt sockerrörsvin i värmen.

Prova rom av högsta kvalité från olika regioner

Den brittiska rommen kommer från till exempel Jamaica, Barbados och Guyana. Från de gamla spanska kolonierna kommer en lätt och ren rom som passar väl till drinkar eftersom den blandar sig fint med andra smaker. Framförallt kommer den spanska rommen från Kuba, Dominikanska republiken och Puerto Rico. Rom från de forna franska kolonierna Martinique, Haiti och Gaudeloupe är väldigt komplex och ofta långlagrad. Den är lite svårare att blanda drinkar av eftersom den har en speciell jordig smak av sockerrör.

Prova rom från 595 SEK per person

I Våra provningar testar vi mellan fem och sju olika sorters rom. Men självklart går det att variera. Vi har färdiga idéer på provningar i olika nivåer och teman och självklart kan även anpassa en provning efter just dina önskemål. Kontakta oss så tar vi fram en provning just för dig. För att prova rom av högsta kvalité bygger vi våra på lagrad rom på hantverksmässigt producerad rom.

Provningarna görs i samarbete med Renbjer och Magnusson.

Boka romprovning här.