RABARBERCHEESCAKE, KARAMELLISERAD KOKOSNÖT, INKOKTA RABARBER, SKUM PÅ VIT CHOKLAD OCH BRYNT SMÖR

Rabarbercheescake

2 msk rabarberpuré
50 gflorsocker
100 g vit choklad
200 g färskost

Smält chokladen i ett vattenbad, låt svalna av till 30 grader. Vispa färskosten med purén och florsocker luftigt. Tillsätt den vita chokladen och visp luftigt igen.Antingen gjut smeten i en form eller ägga med sked vid servering.

Karamelliserad kokosnöt

100 g flagad kokos
½ stcitron
0,5 dl vatten
1 dl socker
1 dl vitt vin

Bryn kokos med smör i en stekpanna, tillsätt socker och karamellisera gyllenbrun. Lägg på plåt och låt svalna av. Vid servering, krossa kokosen.

Inkokta rabarber

100 grabarber
½ stcitron
0,5 dl vatten
1 dl socker
1 dl vitt vin

Skala rabarberna med en kniv alt. Potatisskalare. Skär rabarbern i fina stavar. Lägg ner skalet i en kastrull och tillsätt socker, vatten och vitt vin. Koka ihop till en sirap. Mixa och sila av skalen. Vänd ner rabarberstavarna i den varma sirapen. Smaka upp med citron samt låt ligga till stavarna är mjuka.

Vit chokladskum

50 g Vit choklad
20 g brynt smör
1 dl grädde
1 dl mjölk
5 g pro espuma

Bryn smöret i en kastrull, när det är gyllenbrunt, tillsätt grädden, mjölken och chokladen. Smält ihop. Mixa ner pro espuma, sila av vätskan och fyll en sifon.