Våra Recept

Välkommen till vår receptsamling. Den innehåller de favoritrecept vi har använt genom åren. Med bra råvaror och de rätta grundläggande kunskaperna kommer man långt. Vi har så långt som möjligt valt ut recept utan krångliga verktyg och råvaror. Det viktiga är att man kan handgreppen för att få en perfekt tillagning. Här lägger vi kontinuerligt upp förrätter, varmrätter och desserter. Tapas och grillbufféer. Såser och tillbehör. Mat från exotiska kök. Här får du vintips och kan lära dig grunderna i hur man kombinerar mat och vin. Vi ger även kurser och workshops för den som är intresserad av lite mer fördjupande kunskaper.

Laga kött, fisk, fågel och vegetariskt

För dig som har varit på någon av våra kurser eller matlagningsaktiviteter och vill testa hemma finns recepten här. Dessutom har vi samlat ihop alla recept vi har använt genom åren plus några till. Titta på vår aktuella meny så hittar du det du lagade senast. Om du vill laga något som du inte hittar bland våra recept går det utmärkt att höra av sig.

Recept med förstklassiga råvaror

De flesta av våra recept innehåller råvaror som du kan handla i vanliga butiker. Se till att du får bra råvaror bara. Vi köper våra råvaror av grossister som levererar till de bästa restaurangerna och delibutikerna. Till exempel köper vi bland annat kött och fisk från Bergfalk & co. Deras produkter kan vara svåra att få tag på men de säljer till en hel del matbutiker. Du kan också höra av dig till oss så kan vi beställa åt dig eller berätta i vilka butiker du kan hitta deras råvaror.

En del av våra recept kan innehålla ingredienser eller verktyg som kan vara svåra att få tag på. De recepten är ofta framtagna för restauranger som kan beställa råvaror som är svåra att få tag på i vanliga mataffärer. Det är självklart ingen nödvändighet att använda dem utan det finns alternativ eller så kan man helt bortse från dem. Hör av dig till oss så berättar vi hur du ska göra. Om du vill prova den typen av produkter kan vi beställa åt dig.

Kött

Fisk

Vegetariskt

Fågel

Recept för grillen

Desserter

Såser