Röding med smörig sås, krispig grönkål och forellrom

Röding 

En halv sida röding per person
Smör
Salt

Ta en hel sida röding, putsa från onödiga slag och ta bort ben. Skinna och dela sedan på hälften. Sätt ugnen på 50 grader. Bryn smöret i en panna och pensla fisken. Avsluta med att salta. Baka fisken i ugnen i tio minuter eller till innetemperaturen är 45 grader.

Sås
En finhackad bananschalottenlök
2 dl vitt vin
2 msk grädde
200 g smör

Lägg lök och vin i en kastrull och koka ihop till 3 msk återstår. Tillsätt grädde och koka upp. Vispa ned smöret i omgångar i såsen till den tjocknar. Avsluta med att mixa ihop såsen med stavmixer.

Krispig potatis och grönkål

Hyvla cirka fem potatisar ner I saltat vatten. Låt ligga cirka tio minuter. Sila bort vattnet. Plocka kålen från stjälken. Fritera potatisen i 165 grader till de är tydligt gyllenbrun och krispiga. Gör samma sak med grönkålen. Avsluta med att lägga fisken i botten av en djup tallrik. Ös över sås och forellrom. Täck med chips, grönkål, buskkrasse och dillvippor.