ROSTAD PUMPA SOPPA, SMÖRFRÄSTA KASTANJER, LAKRITSROSTADE PUMPAKÄRNOR, HARSYRA

1 st chalottenlök
1 st vitlöksklyfta
600 g pumpa valfri sort tex.Hokkaido
1 dl kycklingfond
5 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
1 msk herbaria pumpakrydda
8 st kastanjer
1 msk smör
lakritspulver efter smak

PUMPASOPPA
Hacka lök och vitlök.Skär pumpan i tärning och rosta allt i ugntillsammans med lite olivolja tills den har fått färg.Lägg ner ien kastrulloch tillsätt vatten, vin, buljong och låt koka i ca.10-15minuter, tillsätt grädde, pumpakrydda och lite vinäger, mixa och kryddaefter smak. Tillsätt eventuellt lite smör strax innanservering för att runda av smaken.

Rosta kastanjerna i lite smör och servera med soppan.

Rosta Pumpakärnorna med salt och laktritspulver i stekpanna tills de har fått lite färg, servera som garnityr till soppan tillsammans med lite harsyra.