ROSTAD PUMPASOPPA, SMÖRFRÄSTA KASTANJER, RÖKT SIDFLÄSK, KRASSE, ITALIENSK TRYFFEL

Ingredienser
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta 600 g pumpa
1 dl kycklingfond
5 dl vatten
2 dl grädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vitvinsvinäger

8 st kastanjer
1 msk smör
150 g rökt sidfläsk
1 ask smörgåskrasse
1 st italiensk tryffel
2 dl olivolja
salt och peppar från kvarnen

Hacka lök och vitlök, Skär pumpan i tärningar och rosta allt i ugn tillsammans med lite olivolja tills pumpan har fått lite färg. Lägg ner i en kastrull och tillsätt vatten, vin, fond och låt koka i ca. 10-15 min, tillsätt grädde och lite vinäger. Mixa, sila och krydda efter smak.

Stek kastanjerna och sidfläsket i lite smör strax innan servering.
Klipp smörgåskrassen och garnera soppan tillsammans med riven tryffel.
Extta: Rosta pumpakärnorna i en panna så att de blir rostade ordentilgt, servera med soppan.