Sparrissoppa
5 dl vatten
1 bananchalottenlök
1 vitlöksklyfta
4 sparrisar
1 msk socker
1 citron
1 dl grönsaks- eller kycklingfond
2 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
Smör
Salt och peppar
Skala och hacka lök och vitlök, skala sparrisen (spara skalet), koka upp vatten med socker, salt, smör och lök. Lägg i halva mängden sparris och låt koka i 2 minuter. Tag ur sparrisen och spara till senare. Lägg i sparrisskalet i vattnet tillsammans med vin och buljong. Låt koka ner till hälften, tillsätt grädden och citronjuice. Låt sjuda till en simmig soppa och smaka upp med lite salt, peppar och vinäger. Vid servering, tillsätt en klick smör och mixa lätt skummig.
Crudite
1/2 mängd kokt sparris
Kallpressad rapsolja
Ett knippe persilja
Salt och peppar
Skär den skalade sparrisen i tunna skivor (mandolin), hacka persiljan, slunga ihop med oljan och smaka upp.
Sparrisfärskost
1/2 mäng kokt sparris
2 dl. färskost
Salt
Mixa ihop de grövre delarna av sparrisen med en handmixer, vispa sedan ner sparrispurén i färskosten och vispa luftigt, smaka upp med salt. Skär sparristoppen i mindre bitar och blanda ner i färskosten.
Getostterrin
50 gram getost
2 dl vispgrädde
5 gram agar – agar
Salt
Smula ner getosten, koka upp grädden med agar-agar, mixa sedan ner getosten tills det blir en slät och fin massa, smaka upp med salt, koka upp massan i 3 minuter under omrörning. Massan måste uppnå en jämn temperatur på 90 grader. Häll sedan i en form och kyl ner. Vid servering, skär i önskad form.
Citron verbena
Ett knippe verbena
1 dl kallpressad rapsolja
Salt
Mixa ihop i en kannmixer eller handmixer och smaka upp.
Fröknäcke
30 gram linfrö
30 gram solrosfrö
Varmt vatten
Kallpressad rapsolja
Rismjöl eller majsmjöl
Salt
Blanda vatten, linfrö, solrosfrö och oljan i en bunke, tillsätt mjöl tills du uppnår en smidig och trögflytande smet, den skall vara bredbar. Smeta ut på en plåt och strö lite salt över. Baka i ugn på 220 grader i ca. 4-6 minuter på varje sida.