SVAMPRAGU MED GRUYEREKRÄM, SYRAD SILVERLÖK, PERSILJE OLJA OCH VITLÖKSGRILLAT SURDEGSBRÖD

Svamp

1 st bananscharlottenlök
300 g blandad svamp
1 st vitlöksklyfta
smör till stekning
Salt och peppar
1 msk finhackad persilja

Hacka och riv svampen grovt och fräs med den finskurna löken i smör tills den får fin färg, pressa i vitlöken. Bland a ner den finhackade persiljan. Salt och peppar efter smak.

Gruyerekräm

1 dl grädde 1 msk vitvinsvinäger.
100 g Gruyereost salt
100 g Färskost
1 msk vitvinsvinäger
Salt

Mixa Gruyereosten med fäskosten i blender, tillsätt grädde till önskad konstistens. Smaka av med vinäger och salt. Lägg i en spritspåse eller i en pipflaska.

Picklad silverlök

1 dl ättika
3 dl vatten
2 dl socker
1 st silverlök.

Gör en 1-2-3 lag med socker, ättika och vatten. Skiva silverlöken i tunna skivor och lägg i lagen. Låt stå svalt i minst en timme.

Surdegsbröd

1 st vitlök
2 msk olja
4 st skivor surdegsbröd

Pressa vitlöken och bland med oljan, pensla brödet. Grilla eller rosta i panna, salta efter smak.

Persiljeolja

1 st kinppe persilja
3 dl matolja.

Värm matoljan till 60 grader celsius, lägg ner persiljan samt lite salt i en blander tillsammans med oljan. Mixa i minst 10 minuter, sila av och häll över i en pipflaska.