Svamprisotto

6 personer

Ingredienser

6 dlAvorioris
400 g Valfri svamp
2 st Vitlöksklyftor
1 st Gul lök
150 g Parmesanost
2 dl Grönsaksfond
3 dl Vitt vin
7 dl Vatten
Smör Salt Peppar Färska örter

Tillagning

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen med lök och vitlök i smör i en storkastrull tills det mesta av vätskan kokat in.

Koka upp vattnet ien separat gryta och håll det småkokande.

Rör ner riset i svampblandningen och låt fräsa i 2-3 minuter.och låt det koka in under omrörning. Häll i vinet och fonden

Tillsätt vatten, lite i taget, så att riset håller en”grötig” konsistens. Efter ca 20 minuter börjar riset att bli klart. Tillsätt då parmesanosten.

Servera risotton het och garnera med riven parmesan samt färska örter.